Skal du konfirmeres?

Værd at vide

Her finder du en række oplysninger om konfirmation og konfirmationsforberedelse i Virring-Essenbæk-Årslev-Hørning sogne.

Velkommen til de nye konfirmander 2020-2021

Den nye konfirmandsæson nærmer sig. Vi glæder os til at tage i mod de nye konfirmander i De Fire Sogne.

Indskrivningen er i gang, og vi er – som altid – spændte på at se fordelingen af konfirmander mellem de 4 sogne.

Konfirmandforberedelsen begynder for alle tre 7. klasser på Assentoftskolen tirsdag den 22. september kl. 08.00 / 14.15 og foregår i Essenbæk Sognehus.

Vel mødt!

Præsterne

images

I 6. klasse vil elever på Assentoftskolen i begyndelsen af juni måned modtage en indbydelse fra sognepræsterne om indskrivning. Indskrivningen finder normalt sted klassevis i forbindelse med et aftenmøde, hvor både konfirmander og forældre er inviteret.

Konfirmationsforberedelsen drejer sig om de grundlæggende ting i kristendommen – de store spørgsmål om liv og død, godt og ondt, tilgivelse, kærlighed. Undervisningen sigter også mod et bedre kendskab til gudstjenesten. Derfor skal konfirmanden inden konfirmationsgudstjenesten gå i kirke et bestemt antal gange – i vores pastorat 8 gange.

For at blive konfirmeret skal konfirmanderne deltage i den ugentlige undervisning, temadage, konfirmandlejr og evt. særlige konfirmandgudstjenester.

Yderligere spørgsmål omkring konfirmationen kan rettes til sognepræsterne

Hvor mange pladser må hver konfirmand få på bænkene?

Hver konfirmand har mulighed for mindst at have 8-9 gæster med i forbindelse med konfirmations gudstjenesten.
Derudover plejer der at være nogle pladser bagest i kirken, som fordeles efter ”først-til-mølle”-princippet. Det er kun rart og dejligt at så mange som muligt bakker op om konfirmanderne i kirken. En fyldt kirke, som genlyder af sang, er en god start på dagen !

Konfirmationsdatoer i 2021

Bededag fredag den 30. april 2021

Essenbæk kl. 9:00 (7.x)

Hørning kl. 10:30 (7.x, y og z)

Virring kl. 10:45 (7. x, y og z)

Essenbæk kl. 11:30 (7.y)

Søndag den 2. maj 2021

Årslev kl. 9:00 (7.x, y og z)

Essenbæk kl. 11:00 (7.z)