Skal du konfirmeres?

Værd at vide

Her finder du en række oplysninger om konfirmation og konfirmationsforberedelse i Virring-Essenbæk-Årslev-Hørning sogne.

images

I 6. klasse vil elever på Assentoftskolen i begyndelsen af juni måned modtage en indbydelse fra sognepræsterne om indskrivning. Indskrivningen finder normalt sted klassevis i forbindelse med et aftenmøde, hvor både konfirmander og forældre er inviteret.

Konfirmationsforberedelsen drejer sig om de grundlæggende ting i kristendommen – de store spørgsmål om liv og død, godt og ondt, tilgivelse, kærlighed. Undervisningen sigter også mod et bedre kendskab til gudstjenesten. Derfor skal konfirmanden inden konfirmationsgudstjenesten gå i kirke et bestemt antal gange – i vores pastorat 8 gange.

For at blive konfirmeret skal konfirmanderne deltage i den ugentlige undervisning, temadage, konfirmandlejr og evt. særlige konfirmandgudstjenester.

Yderligere spørgsmål omkring konfirmationen kan rettes til sognepræsterne

Hvor mange pladser må være konfirmand få på bænkene?

Hver konfirmand har mulighed for mindst at have 8-9 gæster med i forbindelse med konfirmations gudstjenesten.
Derudover plejer der at være nogle pladser bagest i kirken, som fordeles efter ”først-til-mølle”-princippet. Det er kun rart og dejligt at så mange som muligt bakker op om konfirmanderne i kirken. En fyldt kirke, som genlyder af sang, er en god start på dagen !

Kommende konfirmationsdatoer:

Konfirmationsdatoer i 2020:

Alle dage er flyttet fra maj til august – se gudstjeneste listen